Festival Massimadi Brussel - festival van Afrikaanse LGBT filmsBrussel. 16 films te ontdekken,Evenementen ervan te houden, Uitgenodigden te ontmoeten, Niet te missen feesten. Festival Massimadi Brussel- festival van Afrikaanse LGBT films.

6 jaar !

De LGBT+ Black Atlantic, dat is het thema dat we hebben gekozen voor d zesde editie van uw Massimadi Festival. Het concept is van de hand van d Britse socioloog Paul Gilroy, en behelst de verbanden en de trajecten d zwarte bevolkingsgroepen vaak onder dwang, maar soms ook uit vrije keuz hebben afgelegd doorheen de geschiedenis, en waardoor zij zich nu aa verschillende zijden van de Atlantische Oceaan bevinden.

Wat verbindt ons ?

Op welke manieren blijven zwarte culturen ook heden ten dage nog alti reizen tussen deze verschillende territoria rondom de oceaan ? Welk gemeenschappelijke belevingen hebben zwarte LGBT+ mensen in d diaspora’s, en wat hebben zij nog gemeen met het Afrikaanse continent ? O welke manier kunnen de diaspora’s deel uitmaken van het antwoord o actuele vragen die worden gesteld over Afrika ?

Wij stellen ons dit soort vragen sinds de creatie van het festival, en het is zoa steeds via allerhande artistieke uitingsvormen dat we op deze vragen ee antwoord proberen te formuleren, individueel of samen met elkaar. De film nemen ons mee op reis van de Verenigde Staten tot Engeland, via Brazili Trinidad en Tobago, en van Senegal tot aan Zuid-Afrika via Nigeria. De artie Ahmed Umar (Noorwegen / Soedan) stelt u zijn magnifieke performance « you no longer have a family, make your own in clay.» voor, en het Massima team heeft verschillende installaties in petto die u de Black Atlantic zullen late doorzwerven.

En er is ook de Belgische avant-première van de eers documentaire van Marthe Djilo Kamga, mede-oprichtster van het festival. Uw oren en de rest van uw lichaam worden eveneens in de watten gelegd m concerten en DJ sets : keuze te over voor alle generaties, alle genders, al oriëntaties, alle stijlen !
bron - auteur : Gaybars.eu

De dagprogramma : programma


       

wereld AIDS dag Op 1 december is het wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Dat is nog steeds nodig.


Coming out day 11 oktober Op 11 oktober vindt er sinds 1988 jaarlijks de 'Coming Out Day' plaats . De dag voor de steun aan persoonlijke boodschapen aan collega's ,familie en vrienden.

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.

Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018 In een spetterende finale show werd Bart Hesters verkozen tot Mister Gay Belgium 2018.

Nieuwe boyband STORM 3 zingt tegen trans- en homofobie Ze zijn wel met 3 , de Nieuwe boyband STORM 3. Storm 3 zingt tegen trans- en homofobie. Mannen met girl power!

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.