Alkmaar Pride 2018 thema is EmbraceAlkmaar. Dit jaar is alweer voor de negende keer 24 t/m 27 mei 2018 ,Alkmaar Pride weekend. Dit gebeurt op het laatste weekend van mei ,de start van het roze festival seizoen! Een lang roze weekend in de leukste stad van Noord-Holland Noord. Stichting Alkmaar Pride organiseert in samenwerking met COC Noord-Holland Noord, Style party crew en Artikel 1 Bureau Discriminatiezaken NHN diverse maatschappelijke activiteiten en feesten.

Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is "Embrace".

In 1941 schreef de Ierse schrijfster Kate O' Brien de klassieker "The land of Spice". In het derde hoofdstuk omschrijft zij de liefde tussen haar vader en een andere man met de woorden "the embrace of love". Alleen door die zin, door die vier woorden was het boek verboden. Het thema gaat over jezelf accepteren en omarmen wie je bent, maar ook door een ander geaccepteerd worden om wie je bent. Liefde tussen twee mensen gaat over meer dan hun seksualiteit en gender.

In veel gelovige kringen is het nog steeds niet geaccepteerd dat je uit de kast komt. Kinderen die worden verstoten door een complete gemeenschap worstelen met hun identiteit. LHBTIQ-jongeren plegen vijf keer vaker zelfmoord en worden vaker gepest.

In asielzoekerscentra moeten LHBTIQ-ers hun seksuele geaardheid verbergen. Wereldwijd is in 77 landen homoseksualiteit strafbaar. Soms zelfs met als straf de doodstraf…

Voor al die zaken vragen we middels een divers programma aandacht. En vieren we met de grachtenparade uitbundig en zichtbaar de diversiteit van onze stad. Maar ook feest en ontmoeting is natuurlijk onderdeel van het programma van 2018. Donderdagavond starten we met de officiële opening van het Alkmaar Pride weekend. We hijsen de regenboogvlag in de Waagtoren. In de dagen erna is er ook ruimte voor film, expo, gesprekken, sport en feesten.

Als publiekstrekker wordt op zaterdag 26 mei weer de grachtenparade door de stad georganiseerd. De start is om 14.00 uur bij de Accijnstoren aan de Bierkade. De grachtenparade eindigt om 16.00 uur op het Waagplein.

Alkmaar Pride 24 t/m 27 mei 2018

bron - auteur : Gaybars.eu

Bars en clubs in Alkmaar
       

Amsterdamse winkel Mister B verhuisd Op 26 augustus gaat Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september gaan de deuren open in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Melanie C treedt op tijdens Pride Amsterdam Melanie C treedt op tijdens Pride Amsterdam Tijdens het slotconcert op zondag 5 augustus 2018.

Pride Amsterdam krijgt eigen TV en Radio Boordevol programma Pride Amsterdam dit jaar nog beter te volgen, boten-overzicht online Pride Amsterdam krijgt van SALTO week lang eigen tv- en radiozender.

Duizenden bezoekers op Roze Zaterdag Gouda Meer dan 750 bezoekers waren vandaag aanwezig bij de Roze Zaterdag-geloofsviering in de Goudse Sint Janskerk en duizenden bezoekers op de festovalmarkt in Gouda voor Roze Zaterdag 2018.

Roze Zaterdag 2020 in Leeuwarden Leeuwarden organiseerd in 2020 Roze zaterdag in Nederland.De stad in Friesland zal de Roze Zaterdag organiseren.

Roze Zaterdag Gouda 2018 Gouda is Roze Stad van Nederland op zaterdag 23 juni , met verschillende activiteiten en een zeer uitgebreid programma. Gouda werd verkozen vanwege de grote diversiteit in de stad.

Meer dan 50000 bezoekers op de Utrecht Pride 2018 Op Zaterdag 16 juni was er de tweede editie van de Canal Pride in Utrecht. De Domstad kleurde weer roze met een gezellige stoet van boten uit de Gay-gemeenschap en meer dan 50000 bezoekers.