Pride Amsterdam 2018 thema is HeroesAmsterdam. Pride Amsterdam is van 28 juli tot 5 augustus 2018, de botenparade met maximaal 80 boten is op zaterdag 4 augustus. 'Dit jaar werd de indeling van de categorieën vernieuwd', zegt directeur Lucien Spee van stichting Amsterdam Gay Pride.

'Dit werd gedaan omdat er in de afgelopen jaren veel discussie is ontstaan over de geaardheid en maatschappelijke betrokkenheid van verschillende deelnemers. Er werd daarbij te vaak verwezen naar deze bestaande categorieën, die verkeerd geïnterpreteerd werden. De nieuwe indeling doet meer recht aan het aandeel van een ieder in de strijd voor emancipatie van LHBTI's en steun voor de Pride.'

Daarnaast is er ook een 'Pride Business Club' opgericht. Bedrijven kunnen alleen nog deelnemen aan de botenparade als zij lid zijn. De organisate willen zo bedrijven inhoudelijk nog meer betrekken en een netwerk creëren van professionals die de gaypride vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid zowel financieel als inhoudelijk meer ondersteunen, dan gewoon een kleine publiciteit op de botenparade.

Support Card 2018 'Growing a better world together':

Ook nieuw is de invoering van een zogenoemde 'support card'. Onder het motto 'Growing a better world together' stelt de Rabobank dit jaar haar plek in de botenparade ter beschikking en wil daarmee haar maatschappelijke betrokkenheid eens op een andere manier tonen. De plek van de bank wordt ter beschikking gesteld aan een vereniging of stichting die zich inzet voor een betere leefwereld voor LHBTI's en die zonder een belangrijke financiële partner niet zouden kunnen deelnemen aan de botenparade. Spee: “De Rabobank neemt de kosten van inschrijving voor haar rekening en gezamenlijk ondersteunen we de 'support card-deelnemer' ook nog eens met een bedrag van € 7500 . Daarnaast wordt ook een coach ter beschikking gesteld die ondersteuning biedt.” De toewijzing van de Support Card 2018 gebeurt in overleg met het LHBT-medewerkersnetwerk van de Rabobank, Rainbow. Op www.pride.amsterdam staat beschreven aan welke voorwaarden moeten worden voldaan om hiervoor in aanmerking te komen.

Thema dit jaar is 'Heroes’'. Iedereen kent wel iemand die de 'helden-status' verdient. Denk aan mensen die het voortouw nemen, ergens voor staan en dit ook in het openbaar uitdragen. Het gaat om mensen, al dan niet behorend tot de LHBTI-community, die zich op allerlei manieren inzetten voor mensenrechten in het algemeen en/of de LHBTI-community in het bijzonder. De Pride-organisatie bepaalt overigens niet wie deze helden zijn en deze 'helden-status' verdienen. Dat laten we over aan de community. Iedereen is vrij om de discussie aan te gaan en iedereen is vrij om zelf een held aan te wijzen.

Komende Pride-editie is het 20 jaar geleden dat in Amsterdam de Gay Games werden gehouden onder het motto 'Friendship through Culture and Sports'. De organisatie leggen daarom dit jaar de focus hierop. Tijd om de balans op te maken. Hoe staat het met onze emancipatie in het algemeen en met die van LHBTI’s in de sport in het bijzonder?

De Gay Games zijn in 2018 in Parijs en worden elke vier jaar gehouden. Het evenement is met ruim 12.000 deelnemers en 35 takken van sport zelfs groter dan de Olympische Spelen.

Iedereen heeft het recht om te zijn wie je bent en te houden van wie je wil. Stichting Amsterdam Gay Pride wil blijvend aandacht vragen voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Jaarlijks komen honderdduizenden bezoekers naar de hoofdstad om het negen dagen durende festival bij te wonen. Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport.

bron - auteur : Gaybars.eu

Pride Amsterdam 2018 zoekt deelnemers Botenparade Partijen die willen deelnemen aan de Botenparade 2018 worden uitgenodigd om zich tussen 5 januari en 5 februari in te schrijven. Op 11 februari worden in de Sugar Factory te Amsterdam de deelnemers bekend gemaakt. De ingezonden concepten zullen net als voorgaande jaren worden beoordeeld door een ballotagecommissie en de inschrijvingen die het beste aansluiten bij het thema krijgen een plek in de parade. Dit jaar is er een nieuwe indeling van de deelnemers-categorieën gemaakt en is er zelfs een gratis categorie bijgekomen.

Bars en clubs in Amsterdam
       

Amsterdamse winkel Mister B verhuisd Op 26 augustus gaat Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september gaan de deuren open in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Melanie C treedt op tijdens Pride Amsterdam Melanie C treedt op tijdens Pride Amsterdam Tijdens het slotconcert op zondag 5 augustus 2018.

Pride Amsterdam krijgt eigen TV en Radio Boordevol programma Pride Amsterdam dit jaar nog beter te volgen, boten-overzicht online Pride Amsterdam krijgt van SALTO week lang eigen tv- en radiozender.

Duizenden bezoekers op Roze Zaterdag Gouda Meer dan 750 bezoekers waren vandaag aanwezig bij de Roze Zaterdag-geloofsviering in de Goudse Sint Janskerk en duizenden bezoekers op de festovalmarkt in Gouda voor Roze Zaterdag 2018.

Roze Zaterdag 2020 in Leeuwarden Leeuwarden organiseerd in 2020 Roze zaterdag in Nederland.De stad in Friesland zal de Roze Zaterdag organiseren.

Roze Zaterdag Gouda 2018 Gouda is Roze Stad van Nederland op zaterdag 23 juni , met verschillende activiteiten en een zeer uitgebreid programma. Gouda werd verkozen vanwege de grote diversiteit in de stad.

Meer dan 50000 bezoekers op de Utrecht Pride 2018 Op Zaterdag 16 juni was er de tweede editie van de Canal Pride in Utrecht. De Domstad kleurde weer roze met een gezellige stoet van boten uit de Gay-gemeenschap en meer dan 50000 bezoekers.