Queer Art Festival op Antwerp Pride bied gevarieerde kunst aanAntwerpen. Het eilandje is deze zomer de queer hotspot van de stad Antwerpen, met 4 boeiende tetoonstellingen .

Daniel Hernandez Salazar in Galerie Verbeeck-Van Dyck:

In Galerie Verbeeck-Van Dyck maakt u kennis met Daniel Hernandez Salazar (Guatemala), wiens werk ook in de Kazerne Dossin te bezichtigen is. Deze kunstenaar heeft in het onveilige Guatemale donker fotowerken gemaakt met een homo karakter .Omdat het moeilijk was om de beelden de grens over te brengen had hij zijn beelden verknipt in kleine stukken, die dan later terug aan elkaar werden bevestigd .Hij wist als hij zijn werken in één geheel niet over de grens kon krijgen.

Achteraan zijn er 4 fotowerken met de naam 'Horen , Zien , Zwijgen en Roepen'. Het laat het protest zien van de de slechte situatie in Guatemala en de vele slachtoffers. Hiervoor gebruikt hij een foto van een schouderblad skelet van een slachtoffer die hij toont als engelenvleugels in een beeld van een man in verschillende gezichtshoudingen (Horen,Zien,Zwijgen,Roepen).

Gil en Moti in Pedrami Gallery:

Pedrami Gallery, gespecialiseerd in kunst uit het Midden Oosten, heeft het kunstenaarsduo Gil (Israel, 1968) & Moti (Israel, 1971) te gast. Thema's binnen hun werk zijn identiteit, de betekenis van het individu en de sociale normen en vormen die hiermee verbonden zijn. Daarbij hanteren ze een klein aantal heldere uitgangspunten: altijd dezelfde kleding dragen, altijd samen zijn, en het delen van één portemonnee, één telefoon en één set huissleutels.

In de gallerij zijn aquarellen te zien van Gil en Moti: Gil en Moti hadden een Israelitische nationaliteit waarbij ze problemen hadden om toegang te hebben in Arabische landen. Ze hebben deze nationaliteit opgegeven waardoor ze toegang kregen tot de Arabische wereld. Via online dating kwamen ze in contact met Arabische mannen die model stonden voor hun aquarellen die nu te zien zijn in de gallerij.

Selfless Dream/Queer Confesions , Ghost Boy en Genderless in het MAS:

In het MAS tonen ze op de 8ste verdieping 3 Belgische talenten: Maryam Kamal Hedayat, Neal Leemput en Karel Tuytschaever plaatsen er hun video-installaties. Neal Leemput toont Selfless Dream/Queer Confesions. Via 2 video schermen toont de acteur een zelfbeeld over het gedrag van mensen . Verschillende diverse acteurs doen hier aan mee om de kijker een zelfbeeld te laten zien. In welke mate bepaalt de blik van een ander hoe we naar onszelf kijken. De theatermaker wil met deze installatie minitieus inzoomen op hoe identiteit wordt bekeken via een perceptie van een ander.

Ghost boy is weer een beed dat laat zien hoe homoboys zich gedragen in de scene .Op bepaalde tijdstippen is er een live act te zien. Genderless zijn 2 grote schermen die dan een Genderless beeld laat zien.

From Strangers to Allies in Felix Pakhuis:

Daarnaast werkt AQAF ook mee aan de Pride tentoonstelling 'From Strangers to Allies' in het Felixarchief. Antwerp Pride bestaat 10 jaar maar de roots liggen al veel vroeger, al 27 jaar terug. Deze mini tentoonstellingen laten 4 aspecten zien van het gaylive in Antwerpen. 'Het feest' , 'de politieke actie' , 'Seksuele gezondheid' en 'Toegenome divisiteit'.

Op de beneden verdieping is ook een protestpamflet te zien van een homofobe organisatie naar de burgermeester toe om een roze optocht in de stad te verhinderen. De reden die zij opgaven zijn zeer typische als beledigend.De 4 tentoonstellingen zijn te voet onderling te bezoeken en liggen in elkaar buurt.Toegang gratis.4 exposities op 't Eilandje (5 t/m 10 augustus).

bron - auteur : markverb

  
Foto's: gaybars


Bars en clubs in Antwerpen
       

wereld AIDS dag Op 1 december is het wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Dat is nog steeds nodig.


Coming out day 11 oktober Op 11 oktober vindt er sinds 1988 jaarlijks de 'Coming Out Day' plaats . De dag voor de steun aan persoonlijke boodschapen aan collega's ,familie en vrienden.

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.

Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018 In een spetterende finale show werd Bart Hesters verkozen tot Mister Gay Belgium 2018.

Nieuwe boyband STORM 3 zingt tegen trans- en homofobie Ze zijn wel met 3 , de Nieuwe boyband STORM 3. Storm 3 zingt tegen trans- en homofobie. Mannen met girl power!

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.