Red and Blue 20ste verjaardagAntwerpen. RedandBlue is een instituut binnen de homewereld in Antwerpen. Vele homo's in en uit de stad hebben deze homodiscotheek bezocht.

Homo icoon Ludo Smits had zijn schroeven al gezet in een gaycafé Hessenhuis en wou nog iets verder gaan . Hij zag een locatie staan van een oude scheepsmotoren werf en discotheek als ideaal uitvalbasis voor een nieuw concept. Dit was geen eenvoudige opdracht omdat het niet zo evidentie was om een homoclub te openen. Precies 20 jaar geleden zwaaide discotheek RedandBlue zijn deuren open. In geen tijd werd de club bezocht door bezoekers uit heel Europa .Op 8 novemver 1997 ging de discotheek open. In begin was de kleding een belangrijk element om binnen te raken.

Extravagantie , gescheurde jeans , leather ,tops ,.. gezien worden en dansen , daar draaide het om in de eerste jaren van deze homodiscotheek.

Jaren erna zijn ze iets zachter geworden en zit je ook meer met een meer gemengd mannelijk homopubliek dat wil feesten , drinken en dansen.

De extravagante feestjes iedere weekend op de agenda plaatsen is duur. Extravangantie kost veel geld en investeren in uitsluitend gayconcepten zijn nu verlieslatend geworden omdat klanten nu eens minder uitgeven maar ook vaak hun contacten opzoeken via het internet. Verschillende gayclubs in binnen en buitenland hebben hun gay concepten opgeborgen of hebben deze eerder mainstream gemaakt. RedandBlue is nu de enige club nog die bij zijn oude concept blijft in de wijde omgeving.

Verschillende DJ's (resident en gast) kwamen reeds op de draaitafels staan en menige muziek uit de discotheek was zelfs te verkrijgen op cd.

Voor zijn 20ste verjaardag is er nog een spetterende avond die een weerspiegeling zal zijn van de voorbije 20 jaar .Dit wordt het feest van het jaar.

Manager Ben Sellam naam vorig jaar het roer over van Ludo Smits en heeft veel nieuwe ideeën klaarliggen voor de RedandBlue.

bron - auteur : mark

Foto's: redandblue


beperkt aantal tickets nog verkrijgbaar voor de 20ste verjaardageditie op zaterdag 25 november .

Bars en clubs in Antwerpen
       

wereld AIDS dag Op 1 december is het wereldaidsdag, de internationale dag van solidariteit met mensen met hiv en aids. Dat is nog steeds nodig.


Coming out day 11 oktober Op 11 oktober vindt er sinds 1988 jaarlijks de 'Coming Out Day' plaats . De dag voor de steun aan persoonlijke boodschapen aan collega's ,familie en vrienden.

Antwerp Pride 2018 met een parade ,Pride Night en Eurovision 2018 winnares Netta Antwerp Pride 2018 met nieuwe locatie Closing, eerste Pride Games en Eurovision 2018 winnares Netta op Pride Night en nog meer dan zeventig grote en kleine evenementen.

Bart Hesters is Mister Gay Belgium 2018 In een spetterende finale show werd Bart Hesters verkozen tot Mister Gay Belgium 2018.

Nieuwe boyband STORM 3 zingt tegen trans- en homofobie Ze zijn wel met 3 , de Nieuwe boyband STORM 3. Storm 3 zingt tegen trans- en homofobie. Mannen met girl power!

Gay Pride Belgium 2018 voor de 23e Belgian Pride verzamelde zaterdagmiddag meer dan 100.000 mensen in de straten van Brussel.

12 finalisten zullen strijden voor titel Mister Gay Belgium 2018 Op zaterdag 2 juni 2018 wordt in het Antwerpse Elckerlyc Theater de nieuwe Mister Gay Belgium verkozen. 12 finalisten zullen strijden voor de titel in het Antwerpse Elckerlyc Theater.