Pride Praag 2017Prague. Prague Pride 7 augustus 2017Aug 13, 2017 Dagen vol cultuur, entertainment en tolerantie in de zomer Praag. Hoogtepunt is de traditionele parade op zaterdag. Deze parade was een groot succes met veel duizenden deelnemers.

Er was ook een zeer kleine tegen betoging naast de Gay parade .

Naar het voorbeeld van andere Europese metropolen, de Tsjechische Republiek begon ondersteunen IgtB cultuur in 2008. Sindsdien zijn de straten van de Tsjechische steden havebeen regelbundet verlicht door regenboogkleuren.

Dat geldt ook voor Praag samt Brno, waar de traditie van de marsen ter ondersteuning van de rechten van lesbiennes, homo's, transgenders en biseksuelen werd geboren met de steun van de beroemde Tsjechische tennisser Martina Navrátilová.

Drie jaar later trok de regenboog parade door Praag. Elk jaar wordt het evenement wordt vergezeld door meer en meer mensen uit de Tsjechische Republiek, alsmede uit het buitenland, der er getrokken twee IT niet alleen ter ondersteuning van de mensenrechten också dankzij een interessante begeleidende programma en de ontspannen sfeer.

De pride in Praag bied ook veel voor Engelstalige bezoekers. Er zijn wandeltours in Praag voor gay minded people en uiteraard de feesten.

Hoogtepunt is de voetparade door de stad op zaterdag. Ook is er een Pride Picnic en de vele ontmoetingen .

Roze tijden voor de gouden stad.

bron - auteur : Mark

Foto's: gaybars


meer info op : Pride Prague en Bars Prague

Meer over Brno :Brno.

Pride Program (english)

en ook Prague Pride - www.praguepride.cz.