1ste Canal Pride Utrecht met 1000den bezoekersUtrecht. Naast de bekede Amsterdam Cana Parade in augustus is er nu ook de 1ste Canal Pride in de stad Utrecht . Deze zonnige editie lokte meer dan 1000den bezoekers.

De Canal Pride starte omstreks 13.00 uur vanaf het Ledig Erf. De parade vaarde vervolgens langs de bekende Dom en dwars door het bruisende centrum van Utrecht naar de Weerdsluis. Met het hoogtepunt in de Oudegracht in Utrecht waar vanuit de terastjes en bars langs de kade ,de parade kon volgen.

De Canal Pride , een botentochtin de grachten ,is bedoeld om meer acceptatie ,rechten en verdraagzaamheid te vragen voor de LGBT-gemeenschap . Volgens de organisatie waren er tot 20.000 bezoekers voor de parade te volgen. Naast Amsterdam heeft ook Utrecht nu zijn eigen botentocht.

Een vervolg volgend jaar is waarschijnlijk verzekerd.

bron - auteur : Mark

Foto's: Utrecht Canal P


YouTube source

Bars en clubs in Utrecht
       

Amsterdamse winkel Mister B verhuisd Op 26 augustus gaat Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september gaan de deuren open in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Melanie C treedt op tijdens Pride Amsterdam Melanie C treedt op tijdens Pride Amsterdam Tijdens het slotconcert op zondag 5 augustus 2018.

Pride Amsterdam krijgt eigen TV en Radio Boordevol programma Pride Amsterdam dit jaar nog beter te volgen, boten-overzicht online Pride Amsterdam krijgt van SALTO week lang eigen tv- en radiozender.

Duizenden bezoekers op Roze Zaterdag Gouda Meer dan 750 bezoekers waren vandaag aanwezig bij de Roze Zaterdag-geloofsviering in de Goudse Sint Janskerk en duizenden bezoekers op de festovalmarkt in Gouda voor Roze Zaterdag 2018.

Roze Zaterdag 2020 in Leeuwarden Leeuwarden organiseerd in 2020 Roze zaterdag in Nederland.De stad in Friesland zal de Roze Zaterdag organiseren.

Roze Zaterdag Gouda 2018 Gouda is Roze Stad van Nederland op zaterdag 23 juni , met verschillende activiteiten en een zeer uitgebreid programma. Gouda werd verkozen vanwege de grote diversiteit in de stad.

Meer dan 50000 bezoekers op de Utrecht Pride 2018 Op Zaterdag 16 juni was er de tweede editie van de Canal Pride in Utrecht. De Domstad kleurde weer roze met een gezellige stoet van boten uit de Gay-gemeenschap en meer dan 50000 bezoekers.