Amsterdam Pride 2017 van startAmsterdam. De Pride van Amsterdam gaat van start vanaf 29 juli tot 6 augustus 2017. Het festival duurt negen dagen en het hoogtepunt vormt de jaarlijkse Canal Parade op zaterdag 5 augustus.

Belangrijke wijziging dit jaar is de naam . Er wordt niet meer gesproken over GayPride Amsterdam maar gewoon Pride Amsterdam . Pride Amsterdam draait volgens de organisatie meer om de inhoud dan in vorige edities.

Om deze boodschap blijvend te benadrukken start Pride Amsterdam op 29 juli 2017 met de zogenoemde Pride Walk.De organisatie verwacht bij deze openingsactiviteit enkele duizenden mensen die mee lopen dwars door het centrum van Amsterdam.

Ook zijn er drie dagen Pride-feesten in de badplaats tijdens festival Pride Amsterdam naar Zandvoort met "Pride at the Beach",van maandag 31 juli tot woensdag 2 augustus 2017.

Voor cultuur is er de Amsterdam Streethearts die zijn deuren opent voor een Expositie van Fotografe Shirley Agudo in Centrale OBA aan Oosterkaai Amsterdam .

Er was veel te doen over klachten van buurtbewoners in centruim van Amsterdam , vetgunningen en rechtzaken over hinder en geluidsoverlast . Er werd beslist dat de Gaybars toch later open mogen zijn tijdens Gaypride Amsterdam en de feestelijke streetparty's en canal parade mogen doorgaan volgens de plaatselijke rechter . Hoe een stad moet vechten om toch nog een gay evenement mag organiseren is waanzinning.

bron - auteur : markverb

Meer nieuws:

Bars en clubs in Amsterdam
       

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .

10 jaar Club ChUrch Exhibition 10 jaar Club Church tentoonstelling over de club en al zijn aspecten . Foto's van fotograaf Remon van den Kommer in Nieuwezijds Armsteeg 95 Amsterdam. 28 juli - 05 augustus 2018