Amsterdam Pride 2017 van startAmsterdam. De Pride van Amsterdam gaat van start vanaf 29 juli tot 6 augustus 2017. Het festival duurt negen dagen en het hoogtepunt vormt de jaarlijkse Canal Parade op zaterdag 5 augustus.

Belangrijke wijziging dit jaar is de naam . Er wordt niet meer gesproken over GayPride Amsterdam maar gewoon Pride Amsterdam . Pride Amsterdam draait volgens de organisatie meer om de inhoud dan in vorige edities.

Om deze boodschap blijvend te benadrukken start Pride Amsterdam op 29 juli 2017 met de zogenoemde Pride Walk.De organisatie verwacht bij deze openingsactiviteit enkele duizenden mensen die mee lopen dwars door het centrum van Amsterdam.

Ook zijn er drie dagen Pride-feesten in de badplaats tijdens festival Pride Amsterdam naar Zandvoort met "Pride at the Beach",van maandag 31 juli tot woensdag 2 augustus 2017.

Voor cultuur is er de Amsterdam Streethearts die zijn deuren opent voor een Expositie van Fotografe Shirley Agudo in Centrale OBA aan Oosterkaai Amsterdam .

Er was veel te doen over klachten van buurtbewoners in centruim van Amsterdam , vetgunningen en rechtzaken over hinder en geluidsoverlast . Er werd beslist dat de Gaybars toch later open mogen zijn tijdens Gaypride Amsterdam en de feestelijke streetparty's en canal parade mogen doorgaan volgens de plaatselijke rechter . Hoe een stad moet vechten om toch nog een gay evenement mag organiseren is waanzinning.

bron - auteur : markverb

Meer nieuws:

Bars en clubs in Amsterdam
       

Amsterdamse winkel Mister B verhuisd Op 26 augustus gaat Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september gaan de deuren open in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Melanie C treedt op tijdens Pride Amsterdam Melanie C treedt op tijdens Pride Amsterdam Tijdens het slotconcert op zondag 5 augustus 2018.

Pride Amsterdam krijgt eigen TV en Radio Boordevol programma Pride Amsterdam dit jaar nog beter te volgen, boten-overzicht online Pride Amsterdam krijgt van SALTO week lang eigen tv- en radiozender.

Duizenden bezoekers op Roze Zaterdag Gouda Meer dan 750 bezoekers waren vandaag aanwezig bij de Roze Zaterdag-geloofsviering in de Goudse Sint Janskerk en duizenden bezoekers op de festovalmarkt in Gouda voor Roze Zaterdag 2018.

Roze Zaterdag 2020 in Leeuwarden Leeuwarden organiseerd in 2020 Roze zaterdag in Nederland.De stad in Friesland zal de Roze Zaterdag organiseren.

Roze Zaterdag Gouda 2018 Gouda is Roze Stad van Nederland op zaterdag 23 juni , met verschillende activiteiten en een zeer uitgebreid programma. Gouda werd verkozen vanwege de grote diversiteit in de stad.

Meer dan 50000 bezoekers op de Utrecht Pride 2018 Op Zaterdag 16 juni was er de tweede editie van de Canal Pride in Utrecht. De Domstad kleurde weer roze met een gezellige stoet van boten uit de Gay-gemeenschap en meer dan 50000 bezoekers.