Gaybars mogen toch later open tijdens GayprideAmsterdam. Gaybars mogen toch later open tijdens Gaypride Amsterdam. De ontheffingen op de openingstijden is dus toegestaan .

Gemeente Amsterdam had een brief verstuurd naar gaybars in Stad Centrum Amsterdam dat ze niet langer mochten openblijven tijdens de Gaypride Weekend.

Dat veroorzaakt veel onrust bij de gaybars , die daarvoor soms al toestemming hadden kregen om afterparties te mogen hebben. Die toelating werd dan vorig week direct terug ingetrokken.

Daar komt de gemeente nu woensdag op terug na overleg met de organisator van de Gaypride Amsterdam . De 'fout' gekomen na het besluit dat de geluidsoverlast tijdens Gay Pride niet zou mogen afwijken van andere dagen. Dat besluit kwam dan wegens klachten van bewoners in de Centrum wijk .

Die koppeling was overhaast en het afwijzen van ontheffingen op de openingstijden van horecazaken draagt niet bij aan het doel dat de gemeente en de politie voor ogen had: Het verminderen van drukte en overlast door spontane feesten op straat.

Maar het lawaaiprobleem blijft wel bestaan en zal gecontroleerd worden. De café-eigenaren zullen genoeg moeten doen om het lawaai en overlast rondom hun bars te voorkomen. Voor de omwonenden tijdens de gaypride werd eerder door de gemeente al besloten de publieke feesten te verplaatsen, en de richting van de Canal Parade aan te passen.

bron - auteur : Gaybars.eu

Foto's: facebook

Bars en clubs in Amsterdam
       

Amsterdamse winkel Mister B verhuisd Op 26 augustus gaat Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september gaan de deuren open in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Melanie C treedt op tijdens Pride Amsterdam Melanie C treedt op tijdens Pride Amsterdam Tijdens het slotconcert op zondag 5 augustus 2018.

Pride Amsterdam krijgt eigen TV en Radio Boordevol programma Pride Amsterdam dit jaar nog beter te volgen, boten-overzicht online Pride Amsterdam krijgt van SALTO week lang eigen tv- en radiozender.

Duizenden bezoekers op Roze Zaterdag Gouda Meer dan 750 bezoekers waren vandaag aanwezig bij de Roze Zaterdag-geloofsviering in de Goudse Sint Janskerk en duizenden bezoekers op de festovalmarkt in Gouda voor Roze Zaterdag 2018.

Roze Zaterdag 2020 in Leeuwarden Leeuwarden organiseerd in 2020 Roze zaterdag in Nederland.De stad in Friesland zal de Roze Zaterdag organiseren.

Roze Zaterdag Gouda 2018 Gouda is Roze Stad van Nederland op zaterdag 23 juni , met verschillende activiteiten en een zeer uitgebreid programma. Gouda werd verkozen vanwege de grote diversiteit in de stad.

Meer dan 50000 bezoekers op de Utrecht Pride 2018 Op Zaterdag 16 juni was er de tweede editie van de Canal Pride in Utrecht. De Domstad kleurde weer roze met een gezellige stoet van boten uit de Gay-gemeenschap en meer dan 50000 bezoekers.