Hiv-preventiepil PrEP nu ook in Nederland vergoedAmsterdam. PrEP, de pil die hiv voorkomt, zal vergoed worden in Nederland.

Minister Bruins van Volksgezondheid heeft besloten PrEP te verstrekken binnen het kader van een onderzoek, voor een periode van vijf jaar, met name avoor homomannen.
Een eigen bijdrage die overeenkomt met ongeveer 12 euro per maand zal wel aan de gebruikers gevraagd worden. Aidsfonds Soa Aids Nederland is verheugd over dit besluit, maar mist de noodzakelijke urgentie om het snel te regelen.

Precies twee jaren geleden werd PrEP al goedgekeurd als hiv-preventiepil door het Europees Medisch Agentschap(*). Afgelopen maart kwam de Nederlandse Gezondheidsraad tot de conclusie dat het regelen van PrEP en de daarbij horende medische zorg urgent is.

Van Deth: "Wat ik mis in het besluit van de Minister is de urgentie om dit snel te regelen. Hij verwacht dat PrEP-verstrekking volgend jaar van start kan gaan. Er is geen enkele reden om nog langer te wachten.
Iedereen bij de GGD-en staat klaar, dus we kunnen direct na de zomer met het verstrekken van PrEP beginnen.
Elke dag komen er in Nederland nog steeds 2 nieuwe hiv-infecties bij. Een substantieel deel daarvan kan voorkomen worden met PrEP. Nog verder uitstel laat mensen met een hoog risico op hiv in de kou staan."* : Het Europees Medisch Agentschap.Geneesmiddelenbureau verhuist naar Amsterdam (Nederland) zodra het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat, en uiterlijk op 30 maart 2019.
bron - auteur : AIDSFONDS
Foto: Gaybars

Bars en clubs in Amsterdam
       

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride Amsterdam 2018 Heroes editie De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij.

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .

10 jaar Club ChUrch Exhibition 10 jaar Club Church tentoonstelling over de club en al zijn aspecten . Foto's van fotograaf Remon van den Kommer in Nieuwezijds Armsteeg 95 Amsterdam. 28 juli - 05 augustus 2018