Pride Amsterdam 2018 Heroes editieAmsterdam. De botenparade van 80 boten is wel het bekendste evenement van de Amsterdam Pride . Maar is deze niet te veel commercieëel gemaakt . De tijden van strak geklede heren op de bloemen parade van bootjes is blijkbaar voorbij. De aanwezigheid van verschillende bedrijven en politieke partijen in een parade, is een probleem in verschillende gayparades in Europa. Het lijkt eerder een reklame stoet dan een gay parade . Is het niet de tijd om de reklame stoet te scheiden van de 80 echte LGBT+ boten misschien.

De programmering van Pride Amsterdam wordt elk jaar voor allerlei doelgroepen uitgebreider. Zo zijn er talloze commissies voor Pride Amsterdam in het leven geroepen om alle doelgroepen goed te bedienen. Denk aan commissies speciaal voor jongeren met Youth Pride, voor ouderen met Senior Pride, maar ook: Sport Pride, Arts & Culture Pride, Women Pride, TransPride, Pride Walk, Corporate Pride en Pride of Colour.
Verder zijn er acht Pride-Ambassadeurs en ruim 200 activiteiten van allerlei Pride-partners. Spee: “Er is zo ontzettend veel te vertellen. Kijk alleen al naar de botenparade. Tachtig boten met een inhoudelijke boodschap. Bijzondere boten zijn bijvoorbeeld de boten van Amnesty International, Greenpeace, het College voor de rechten van de Mens, de Iraanse boot, De Twente-Pride boot, de New York-boot, Meer dan Gewenst / Rabobankboot, Pann-Boot, Dolly boot of de jongerenboot.
En dan heb ik het nog niet eens over de organisatie zelf of al die vrijwilligers en bedrijven die zich voor ons inzetten. Ook die verhalen willen we vertellen.

Pride Amsterdam wordt van 28 juli tot en met 5 augustus 2018 gehouden.
Met het festival wordt blijvend aandacht gevraagd voor mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkwaardigheid van LHBTI’s in het bijzonder, waar ook ter wereld. Pride is een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor de emancipatie van LHBTI's.
Pride Amsterdam biedt met haar partners een scala aan evenementen op het gebied van debat, kunst, theater, film, (dance)feesten en sport.In de Internationale lijst van meest opkomende Gay Prides staat Amsterdam in de top tien. De Gay Pride van Amsterdam heeft heeft wel nog groeimogelijkheden , maar de pride krijgt het steeds moeilijk door procedures via de rechtbanken , verkrijgen van vergunningen , geluidsoverlast , opgelegde beperkingen , verdwenen straatfeesten en veiligheidsproblemen .bron - auteur : Pride Amsterdam
Foto: gaybars

Bars en clubs in Amsterdam
       

Rotterdam Pride en de Cocktail Awards Lancering speciale LHBTI-Awards tijdens Rotterdam Pride Inspirerende rolmodellen worden geëerd met eerste Cocktail Awards .

Amsterdamse winkel Mister B is verhuisd Op 26 augustus ging Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september is de deuren open gegaan in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Crash Amsterdam event op Amsterdam Pride Op 3 en 4 augustus zal tijdens Pride Amsterdam 2018, de ledergemeenschap samen met de andere Partners Crash Amsterdam organiseren op het Beursplein .

Pride at the Beach opnieuw in Zandvoort Pride at the Beach. In Zandvoort hebben ze écht zin in dat festival. Van maandag 30 juli tot en met woensdag 1 augustus.

22st International AIDS Conferentie in Amsterdam 22e Internationale AIDS-conferentie (AIDS 2018), die zal plaatsvinden in Amsterdam, Nederland, van 23 tot 27 juli 2018. De Engelse Prins Harry bezoekt ook de internationale conferentie AIDS 2018 .

10 jaar Club ChUrch Exhibition 10 jaar Club Church tentoonstelling over de club en al zijn aspecten . Foto's van fotograaf Remon van den Kommer in Nieuwezijds Armsteeg 95 Amsterdam. 28 juli - 05 augustus 2018

Hiv-preventiepil PrEP nu ook in Nederland vergoed PrEP, de pil die hiv voorkomt, zal vergoed worden in Nederland. Minister Bruins van Volksgezondheid heeft besloten PrEP te verstrekken binnen het kader van een onderzoek voor homomannen.