This is My Pride 2017Amsterdam. Thema 'This is My Pride' door deelnemers aangegrepen voor zwaar inhoudelijke boodschappen voor Amsterdam Pride 2017.

Het thema 'This is My Pride' van Pride Amsterdam 2017, roept bij de deelnemende organisaties strijdbare reacties op. Dat bleek vanavond in een overvolle Sugar Factory, tijdens de zogenoemde kick-off party van stichting Amsterdam Gay Pride. Veel deelnemers grijpen het thema aan om vooral de 'zware onderwerpen' tijdens de beroemde botenparade bespreekbaar te maken. De statements zijn met onder andere een Iraanse boot en een Zelfmoordpreventieboot zwaarder dan ooit.

"Toeschouwers aan de kade zullen in augustus dan ook regelmatig met de neus op de feiten gedrukt worden", aldus directeur Lucien Spee van stichting Amsterdam Gay Pride. "Ons festival is al jarenlang een festival met inhoud, maar dit jaar doen er een aantal boten mee die meer dan ooit geen 'gemakkelijke thema's' gaan aansnijden. Deze boten geven in onze ogen wel het belang van het jaarlijks organiseren van een Pride weerzinwekkend goed weer."

Pride Amsterdam 2017 vindt plaats van zaterdag 29 juli tot en met zondag 6 augustus. Het thema van het negen dagen durende festival dit jaar is: 'This Is My Pride'. De vrijheid om te leven zoals je wilt en de 'LHBTI-community' staan centraal. "Dit jaar gaan we met het thema terug naar de kern van ons ontstaan", stelt Spee. "We staan stil bij wat we wel en niet hebben bereikt, maar kijken ook vooruit naar de toekomst."

Iraanse boot: Voor het eerst vaart een Iraanse boot mee. De organisatie Zamaneh Media wil met haar boot een statement maken tegen de galg die in Iran gebruikt wordt om LHBT's mee op te hangen. De organisatie, die inwoners in Iran voorziet van nieuws die niet door de overheid gecontroleerd worden, opereert vanuit Nederland. Nog niet eerder voer er een boot mee die prominent aandacht vraagt voor de kritische situatie van seksuele minderheden in Iran. De situatie van de LHBT-gemeenschap is dusdanig schrijnend dat veel mensen zich genoodzaakt zien te vluchten. Homoliefde is verboden en er staan straffen op als gevangenschap, mishandeling (zweepslagen). Daarnaast wordt in Iran de doodstraf voor homo's uitgevoerd.

Zelfmoordpreventieboot: Het aantal zelfmoordpogingen in Nederland ligt bij LHBTI's vierenhalf keer zo hoog als onder heteroseksuele jongeren. Ook onder volwassenen homo's, lesbische vrouwen en biseksuelen ligt het suïcidecijfer hoger dan bij anderen volwassenen. Reden genoeg voor organisatie Astare om mee te varen en het taboe omtrent zelfmoord te doorbreken. De boot richt zich op het grote publiek en in het bijzonder op de LHBTI-gemeenschap. In Nederland sterven jaarlijks ruim 1800 mensen aan zelfmoord. 113 Zelfmoordpreventie is onlangs gestart met de landelijke campagne: De vraag van je leven. De campagne laat zien dat je door een vraag te stellen het verschil kan maken. De boodschappen aan boord zijn krachtig, confronterend en hoopvol tegelijk. Het zal bezoekers aan de kant een moment geven van nadenken.

Bi-Boot: Voor de eerste keer tijdens de botenparade vaart ook een zogenoemde Bi-Boot mee. Een boot om op een positieve manier aandacht te vragen voor biseksuelen. Volgens de organisatie is deze doelgroep normaal gesproken amper zichtbaar. Veel biseksuelen krijgen van zowel heteroseksuelen als homoseksuelen niet de erkenning voor hun geaardheid als bestaand of ervaren twijfel naar de authenticiteit ervan. Deze ervaring wordt door vrijwel alle bi's gedeeld. Dit leidt vaak tot zichzelf niet kunnen plaatsen, een lager welbevinden en het maakt de eigen gay-hetero identiteit beladen. Naast de ervaren sociale afwijzing lopen biseksuelen substantieel meer kans op (psychische) gezondheidsproblemen en moeilijkheden op het werk als ook met het zoeken ernaar.

Andere bijzondere boten zijn:

Donald Trumpboten. Twee boten met een boodschap aan de nieuwe Amerikaanse president: Torn niet aan de rechten van de LHBTI's en respect deze. En de boot 'Make America Gay Again', waarbij de organisatie aangeeft bezorgd te zijn over Amerikaanse LHBTI's en hun vrije toekomst.

De ambulanceboot. Het ambulancepersoneel geeft hiermee aan dat tolerantie en acceptatie ook bij hen onder druk staat en dat daar blijvend aandacht voor nodig is.

De vluchtelingenboot: Aan boord deelnemers uit Syrie, Irak, Iran, Afghanistan, Ruwanda, Uganda en de Palestijnse gebieden.

En verder boten van het Nederlandse Rode Kruis, dat dit jaar 150 jaar bestaat. Een rugbyboot van ARC Amsterdam Lowlanders, vanwege het wereldkampioenschap Rugby Amsterdam 2018. En een boot van Scouting Nederland om als grootste jeugd en jongeren organisatie van ons land bij te dragen aan een maatschappelijk statement.
bron - auteur : Pride Amsterdam

Foto's: Pride amsterdam

Bars en clubs in Amsterdam
       

Amsterdamse winkel Mister B verhuisd Op 26 augustus gaat Mister B winkel in de Warmoesstraat sluiten en 1 september gaan de deuren open in de Prinsengracht 192 . Reden van sluiting : de massatoeristen in de Warmoesstraat.

Melanie C treedt op tijdens Pride Amsterdam Melanie C treedt op tijdens Pride Amsterdam Tijdens het slotconcert op zondag 5 augustus 2018.

Pride Amsterdam krijgt eigen TV en Radio Boordevol programma Pride Amsterdam dit jaar nog beter te volgen, boten-overzicht online Pride Amsterdam krijgt van SALTO week lang eigen tv- en radiozender.

Duizenden bezoekers op Roze Zaterdag Gouda Meer dan 750 bezoekers waren vandaag aanwezig bij de Roze Zaterdag-geloofsviering in de Goudse Sint Janskerk en duizenden bezoekers op de festovalmarkt in Gouda voor Roze Zaterdag 2018.

Roze Zaterdag 2020 in Leeuwarden Leeuwarden organiseerd in 2020 Roze zaterdag in Nederland.De stad in Friesland zal de Roze Zaterdag organiseren.

Roze Zaterdag Gouda 2018 Gouda is Roze Stad van Nederland op zaterdag 23 juni , met verschillende activiteiten en een zeer uitgebreid programma. Gouda werd verkozen vanwege de grote diversiteit in de stad.

Meer dan 50000 bezoekers op de Utrecht Pride 2018 Op Zaterdag 16 juni was er de tweede editie van de Canal Pride in Utrecht. De Domstad kleurde weer roze met een gezellige stoet van boten uit de Gay-gemeenschap en meer dan 50000 bezoekers.